SamenLoop voor Hoop?

 

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen.

Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremoniën, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

Gordy Klatt

SamenLoop voor Hoop ontstond in 1985 in de VS toen dr. Gordy Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld wandelde en daarmee 27.000 dollar ophaalde voor de kankerbestrijding.

Relay for Life

Relay for Life was vanaf dat moment een feit. Het evenement waaide over naar een groot aantal andere landen. Het is inmiddels het grootste inzamelingsevenement ter wereld ten bate van de kankerbestrijding. Jaarlijks zijn er meer dan 4.800 evenementen over de hele wereld: in de VS, Canada, Latijns-Amerika, Australië en Europa.

SamenLoop voor Hoop

De eerste SamenLoop voor Hoop vond plaats in het Drentse Borger. Sindsdien heeft SamenLoop voor Hoop zich verder over het land verspreid. De KWF ondersteunt de plaatselijke organisaties maar het enthousiasme van de inwoners van Súdwest-Fryslân bepaalt het succes van onze SamenLoop!

 

 

 

 

 

Volg ons:

Stuur een e-mail:


* verplicht veld